שינה טובה
11 יונ, 2017

הגיע הזמן לסגור את היום: 5 סיבות ללכת לישון מוקדם

מה ההבדל בין שינה מאוחרת ושינה מוקדמת, ועד כמה זה משפיע עלינו.

שוב הלכתם לישון מאוחר והרגשתם עייפים ביום שלמחרת? "אבל איך זה יכול להיות", אתם שואלים את עצמכם, "באמת הלכתי לישון מאוחר, אבל ישנתי 6 שעות כמו תמיד, אז למה הפעם אני מרגיש שלא ישנתי מספיק"?

כדי לענות על השאלה הזו נקדים ונספר בקצרה על חשיבות השינה לבריאותנו. השינה מעניקה לאדם תרומה גופנית ונפשית חשובה מאין כמותה. מחקרים רבים מצאו זה מכבר כי השינה תורמת לניקוי רעלים מגופנו, תיקון ושיקום לתאים, אפקט הרזייתי וחיסון טבעי לגוף. אבל האם ידעתם שיש הבדל ניכר בין שינה בשעה מאוחרת לבין שינה מוקדמת, ועד כמה הדבר משפיע עליכם? הנה 5 סיבות טובות לשנות את הרגלי השינה שלכם ולקפוץ למיטה מוקדם מהרגיל:

  1. להצליח בלימודים או בעבודה

מחקרים מצביעים על כך שאנשים שהולכים לישון מוקדם, וקמים מוקדם, הם בעלי ביצועים טובים יותר בעבודה או בלימודים. מחקר בריטי מצא, שסטודנטים שהלכו לישון מוקדם והתעוררו מוקדם הצליחו בלימודים יותר מחבריהם לספסל הלימודים שנהגו ללכת לישון מאוחר. הדבר נובע מהעובדה שבשלב מסוים בשינה יש הפחתה כללית בגירויים החיצוניים – דברים פחות חשובים מקבלים חשיבות נמוכה, ופרטים חשובים יותר מקבלים חשיבות גבוהה יותר, כך שניתן לזכור דברים הרבה יותר טוב. אצל הסטודנטים שלמדו למבחן והלכו לישון מוקדם, במהלך שעות השינה החומר נקלט טוב יותר בתאי הזיכרון, וכך למחרת בבחינה הם זכרו אותו יותר טוב וקיבלו תוצאה גבוהה. גם בעבודה, שינה מוקדמת תגרום לכם להיות ערניים יותר, חדים יותר ויצירתיים יותר. רוצים להתקדם בעבודה? פשוט לכו לישון מוקדם.

  1. להסתנכרן עם השעון הביולוגי

גוף האדם מושפע מהסביבה שבה הוא נמצא, גם מבחינת שעות הערות והשינה שלנו. ברגע שחשכת הלילה יורדת, גופנו מגיב לכך פיזיולוגית ומכין את עצמו ל"כיבוי מערכות". באותו אופן, כאשר קרני האור הראשונות נכנסות לחדר שינה שלנו, גופנו מגיב פיזיולוגית ומכין את עצמו לתהליך ההתעוררות. פגיעה במנגנון השעון הביולוגי שלנו, המתרחשת פעמים רבות בעולם המודרני, משמעותה פגיעה באיכות השינה שלנו, וכך אנחנו מרגישים עייפים יותר ולא נמרצים.

  1. למלא את מחסני השינה

שינה בשעות מאוחרות משמעותה כי ככל הנראה לא תספיקו לישון שינה מלאה ומספקת בת 8 שעות. אדם שהולך לישון ב-1:00 בלילה, וצריך לקום למחרת ב-7:00 לעבודה או ללימודים, ככל הנראה לא יוכל להשלים את שעות השינה החסרות והוא יהיה עייף במהלך הבוקר, ובצהריים עיניו ייעצמו מול המחשב. אז מה הפתרון? פשוט הקפידו ללכת לישון בשעה סבירה. את הקריאה בספרים או הצפייה בטלוויזיה דחו לשעות אחרות ונוחות יותר.

  1. לעלות על המסלול לרוגע נפשי

חוקרים מצאו כי שינה מוקדמת ומלאה בת 8 שעות גורמת לנו להסרת מתחים ודאגות. במחקרים נמצא קשר בין הפרעות שינה למחשבות שליליות ופסימיות. אז נכון, שינה מוקדמת אולי לא תפתור לכם את הפרעות השינה שלכם ואת התחושות הנפשיות שנלוות אליהן, אבל היא בהחלט תוכל לסייע לשים אותם בפרספקטיבה הנכונה. מה שבטוח הוא שמנוחה טובה תגרום לכם להתמודד יותר טוב עם רגשות שליליים ותעזור לכם בפתרון בעיות.

  1. להיראות טוב יותר

תשכחו מזריקות בוטוקוס, מתיחת קמטים או קרמים להצערת העור. רוצים להיראות חיוניים וצעירים – פשוט לכו לישון מוקדם. שינה מלאה, המותאמת לשעון הביולוגי של הגוף, תגרום לכך שתאי עור ישנים יתחלפו במהלכה בתאי עור חדשים ועורכם יקבל מראה רענן, זוהר ובריא. לעומת זאת, אנשים שהולכים לישון מאוחר פוגעים באיכות השינה שלהם, והתוצאה היא עור חיוור ולא חיוני.



עוד בנושא